Miód rzepakowy kremowany ma łagodny smak, a przy tym jest najsłodszy ze wszystkich miodów. Zazwyczaj krystalizuje się szybko. Nieskrytalizowany ma złotą barwę, po skrystalizowaniu jest biały lub kremowy, o konsystencji drobnoziarnistej, mazistej. Ma zapach kwitnącego rzepaku, z czasem woń słabnie. Kremowany miód rzepakowy jest w stanie puszystego kremu a jego barwa pozostaje śnieżno biała zachowując wszystkie swoje zbawienne wartości.
Zastosowanie:
Miód rzepakowy wyróżnia się bardzo wysoką zawartością glukozy. Ze względu na niższą kaloryczność jest też zdrowszym zamiennikiem dla białego cukru.
Oprócz tego zawiera cenne składniki mineralne – bor, magnez, potas i żelazo. Bor ułatwia przyswajanie innych związków odżywczych, bierze również udział w budowie tkanki kostnej oraz funkcjonowaniu tarczycy i śledziony. Miód rzepakowy ma witaminy z grupy B, a także witaminę C i K. To świetny naturalny wspomagacz odporności.
Szczegóły:
waga: 1000 g
konsystencja: kremowana
barwa: biała
smak: delikatny
data rozlewu: maj 2023
data przydatności : maj 2026
pochodzenie: Polska
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.