-17%

Pyłek kwiatowy

75.00 62.00

Pyłek Kwiatowy Pszczeli 1000g – 100% naturalny

Pyłek kwiatowy pszczeli jest zbierany przez pszczoły z kwiatów, mieszany z nektarem, formowany w kuleczki i przenoszony na odnóżach. Zależnie od tego, z jakiej rośliny pochodzącego i pyłek powierzchnia może być chropowata, haczykowata lub lepka itp. Kolor pyłku również różni się w zależności od kwiatów, z których jest pobierany. Głównie bywa żółty i utrzymany w odcieniach tej barwy, ale może też być biały lub czarny

Zastosowanie:

Używany był jako suplement diety od setek lat. Nazywano go ambrozją bogów i fontanną młodości. Zawiera niemalże wszystkie niezbędne do rozwoju człowieka substancje.

Posiada właściwości przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze, antyoksydacyjne, przeciwzapalne, chemoprewencyjne i przeciwnowotworowe, przeciwko promieniowaniu, jak również właściwości ochronne dla wątroby.

Termin przydatności do spożycia: 3 lata od wyprodukowania.

Pyłek Kwiatowy Pszczeli 1000g – 100% naturalny

Pyłek kwiatowy pszczeli jest zbierany przez pszczoły z kwiatów, mieszany z nektarem, formowany w kuleczki i przenoszony na odnóżach. Zależnie od tego, z jakiej rośliny pochodzjego i pyłek powierzchnia może być chropowata, haczykowata lub lepka itp. Kolor pyłkurównież różni się w zależności od kwiatów, z których jest pobierany. Głównie bywa żółty i utrzymany w odcieniach tej barwy, ale może też być biały lub czarny

Zastosowanie:

Używany był jako suplement diety od setek lat. Nazywano go ambrozją bogów i fontanną młodości. Zawiera niemalże wszystkie niezbędne do rozwoju człowieka substancje.

Posiada właściwości przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze, antyoksydacyjne, przeciwzapalne, chemoprewencyjne i przeciwnowotworowe, przeciwko promieniowaniu, jak również właściwości ochronne dla wątroby.

Termin przydatności do spożycia: 3 lata od wyprodukowania.

55 w magazynie

Spożywanie:

Najlepiej rozdrobnić w młynku do kawy lub blenderze.

Można również rozpuścić w wodze, mleku lub soku.

A celu zwiększania odporności zaleca się spożywanie ok 20 g. pyłku dziennie. Jedna łyżeczka do ok 5 g.

W ziarnach pszczelego pyłku kwiatowego, pochodzącego z różnych gatunków roślin, stwierdzono obecność ponad 280substancji. Do ich zasadniczych grup zalicza się białka i aminokwasy, lipidy i kwasy tłuszczowe, cukry, związki fenolowe, witaminy oraz biopierwiastki. Samych właściwości pyłku nie odkryto jeszcze wszystkich dlatego jest uważany za produkt, który potrafi działać w różnych schorzeniach i wciąż zaskakuje swoimi właściwościami.

Pyłek kwiatowy (pszczeli) – minerały:

Średnia zawartość (w 100 g):

  • Fosfor: 515,0 mg
  • Potas: 400,8 mg
  • Wapń: 163,7 mg
  • Magnez: 141,3 mg
  • Sód: 65,3 mg
  • Żelazo: 10,0 mg
  • Mangan: 9,0 mg
  • Cynk: 4,8 mg
  • Miedź, kobalt, nikiel: 1,4 mg
Waga
1.2 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Pyłek kwiatowy”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Kategoria: