Miód Wielokwiatowy 1.2 kg

42.00

Miód wielokwiatowy:

Jest jednym z najpopularniejszych miodów sprzedawanych w Polce. Pozyskujemy go z wielu rodzajów ziół i roślin uprawnych oraz dziko rosnących. Wyróżnia go barwa jasnożółta, zapach natomiast jest różny w zależności od zebranego nektaru. Osiąga krystalizacje w miesiąc po miodobraniu.

Miód wielokwiatowy nektarowy zebrany wiosną z reguły odznacza się jaśniejszą barwą (jasnożółtą, a nawet jasnoszarą), łagodniejszym smakiem oraz większą pożywnością. Dlatego zaleca się by spożywali go przede wszystkim sportowcy, rekonwalescenci, czy osoby borykające się z chronicznym zmęczeniem.

Z kolei miód pszczeli wielokwiatowy letni i wczesnojesienny wyróżnia ciemniejszy kolor (od bursztynowego po jasnobrązowy), intensywniejsza woń i smak (słodszy niż ten wiosenny), a także składniki odżywcze, które m.in. wspierają odporność oraz działają przeciwbakteryjnie.

174 w magazynie

Miód wielokwiatowy 1200g

W 100% naturalny miód wielokwiatowy najwyższej jakości.

Miód wielokwiatowy:

Jest jednym z najpopularniejszych miodów sprzedawanych w Polce. Pozyskujemy go z wielu rodzajów ziół i roślin uprawnych oraz dziko rosnących. Wyróżnia go barwa jasnożółta, zapach natomiast jest różny w zależności od zebranego nektaru. Osiąga krystalizacje w miesiąc po miodobraniu.

Miód wielokwiatowy nektarowy zebrany wiosną z reguły odznacza się jaśniejszą barwą (jasnożółtą, a nawet jasnoszarą), łagodniejszym smakiem oraz większą pożywnością. Dlatego zaleca się by spożywali go przede wszystkim sportowcy, rekonwalescenci, czy osoby borykające się z chronicznym zmęczeniem.

Z kolei miód pszczeli wielokwiatowy letni i wczesnojesienny wyróżnia ciemniejszy kolor (od bursztynowego po jasnobrązowy), intensywniejsza woń i smak (słodszy niż ten wiosenny), a także składniki odżywcze, które m.in. wspierają odporność oraz działają przeciwbakteryjnie.

Zastosowanie:

Stosuje się go jako naturalny antybiotyk, hamujący rozwój niepożądanych bakterii. Jego słodki smak, wykorzystywany jest jako naturalny słodzik, bogaty w cenne składniki. Co ciekawe jest produktem niskokalorycznym i polecany jest jako słodka przekąska lub dodatek do potraw oraz napojów osobom dbającym o linię. Świetnie sprawdza się również w chorobach alergicznych dróg oddechowych jak astma oskrzelowa, atopowa (alergenna), lub katar sienny. Spożywany regularnie wzmacnia odporność.

Termin przydatności do spożycia: 3 lata od wyprodukowania.

W kuchni najlepiej smakuje:

  • Z chrupiącym pieczywem
  • Do herbaty
  • Z sałatkami owocowymi
  • Jako zdrowy dodatek do owsianek

Nasze w 100% naturalne miody przypadną do gustu każdemu smakoszowi.

Krystalizacja miodu jest procesem naturalnym i świadczy o naturalnym pochodzeniu miodu. Miód skrystalizowany można doprowadzić z powrotem do płynności, bez utraty jego właściwości, podgrzewając go do temperatury 40-42 stopni.

Miód wielokwiatowy zawiera:

  • glukozę,
  • fruktozę,
  • flawonoidy,
  • witaminy z grupy B,
  • witaminę C,
  • witaminę A,
  • żelazo,
  • potas,
  • magnez,
  • mangan,

Miód wielokwiatowy to zdecydowanie bardzo dobre źródło energii (100 gram to ok. 300 kalorii), a spożywanie go jest zalecane we wszelkich stanach osłabienia, przemęczenia, niedożywienia i rekonwalescencji po chorobach.

Waga
1.2 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Miód Wielokwiatowy 1.2 kg”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Kategoria: Tag: