Miód rzepakowy 1200 g – 100% naturalny
Miód rzepakowy wyróżnia się na tle innych miodów. Ma łagodny smak, a przy tym jest najsłodszy ze wszystkich miodów. Jego cena jest stosunkowo niska. Zazwyczaj Krystalizuje się szybko, w ciągu kilku dni po odbiorze. Ma złotą barwę, po skrystalizowaniu jest biały lub kremowy, o konsystencji drobnoziarnistej, mazistej. Ma zapach kwitnącego rzepaku, z czasem woń słabnie.
Zastosowanie:
Miód rzepakowy wyróżnia się bardzo wysoką zawartością glukozy. . Ze względu na niższą kaloryczność jest też zdrowszym zamiennikiem dla białego cukru.
Oprócz tego zawiera cenne składniki mineralne – bor, magnez, potas i żelazo. Bor ułatwia przyswajanie innych związków odżywczych, bierze również udział w budowie tkanki kostnej oraz funkcjonowaniu tarczycy i śledziony. Miód rzepakowy ma witaminy z grupy B, a także witaminę C i K. To świetny naturalny wspomagacz odporności.
Miód rzepakowy pomaga w walce ze zgagą, wzdęciami, wrzodami żołądka. Ponadto wykazuje on działanie przyspieszające gojenie ran zewnętrznych. Ze względu na dużą zawartość glukozy, fruktozy i innych cukrów prostych, miód rzepakowy poleca się w stanach wyczerpania organizmu. Ponadto miód ten poprawia myślenie i koncentrację.
Kobietom miód ten pozwoli zachować gładką i piękną cerę, ponieważ może być stosowany także jako maseczka na twarz!
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.