Miód Rzepakowy 1.2kg

41.00

Miód rzepakowy 1200g – 100% naturalny

Miód rzepakowy wyróżnia się na tle innych miodów. Ma łagodny smak, a przy tym jest najsłodszy ze wszystkich miodów. Jego cena jest stosunkowo niska. Zazwyczaj Krystalizuje się szybko, w ciągu kilku dni po odbiorze. Ma złotą barwę, po skrystalizowaniu jest biały lub kremowy, o konsystencji drobnoziarnistej, mazistej.  Ma zapach kwitnącego rzepaku, z czasem woń słabnie.

86 w magazynie

Miód rzepakowy 1200g – 100% naturalny

Miód rzepakowy wyróżnia się na tle innych miodów. Ma łagodny smak, a przy tym jest najsłodszy ze wszystkich miodów. Jego cena jest stosunkowo niska. Zazwyczaj Krystalizuje się szybko, w ciągu kilku dni po odbiorze. Ma złotą barwę, po skrystalizowaniu jest biały lub kremowy, o konsystencji drobnoziarnistej, mazistej.  Ma zapach kwitnącego rzepaku, z czasem woń słabnie.

Zastosowanie:

Miód rzepakowy wyróżnia się bardzo wysoką zawartością glukozy. . Ze względu na niższą kaloryczność jest też zdrowszym zamiennikiem dla białego cukru.

Oprócz tego zawiera cenne składniki mineralne – bor, magnez, potas i żelazo. Bor ułatwia przyswajanie innych związków odżywczych, bierze również udział w budowie tkanki kostnej oraz funkcjonowaniu tarczycy i śledziony. Miód rzepakowy ma witaminy z grupy B, a także witaminę C i K. To świetny naturalny wspomagacz odporności.

Miód rzepakowy pomaga w walce ze zgagą, wzdęciami, wrzodami żołądka. Ponadto wykazuje on działanie przyspieszające gojenie ran zewnętrznych. Ze względu na dużą zawartość glukozy, fruktozy i innych cukrów prostych, miód rzepakowy poleca się w stanach wyczerpania organizmu. Ponadto miód ten poprawia myślenie i koncentrację.

Kobietom miód ten pozwoli zachować gładką i piękną cerę, ponieważ może być stosowany także jako maseczka na twarz!

W kuchni najlepiej smakuje:

  • Z chrupiącym pieczywem
  • Do herbaty
  • Z sałatkami owocowymi
  • Jako zdrowy dodatek do owsianek

Nasze w 100% naturalne miody przypadną do gustu każdemu smakoszowi.

Krystalizacja miodu jest procesem naturalnym i świadczy o naturalnym pochodzeniu miodu. Miód skrystalizowany można doprowadzić z powrotem do płynności, bez utraty jego właściwości, podgrzewając go do temperatury 40-42 stopni.

Miód rzepakowy zawiera:

  • glukozę,
  • fruktozę,
  • olejki eteryczne,
  • związki gorczykowe,
  • choline,
  • kumaryny,
  • flawonoidy,
  • witaminy z grupy B,
  • potas,
  • magnez,
  • mangan,

Miód rzepakowy to zdecydowanie bardzo dobre źródło energii (100 gram to ok. 325 kalorii), a spożywanie go jest zalecane we wszelkich stanach osłabienia, przemęczenia, niedożywienia i rekonwalescencji po chorobach.

Waga
1.2 kg

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Miód Rzepakowy 1.2kg”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Kategoria: Tag: