Pyłek Kwiatowy Pszczeli 1000 g – 100% naturalny
Pyłek kwiatowy pszczeli jest zbierany przez pszczoły z kwiatów, mieszany z nektarem, formowany w kuleczki i przenoszony na odnóżach. Zależnie od tego, z jakiej rośliny pochodzącego i pyłek powierzchnia może być chropowata, haczykowata lub lepka itp. Kolor pyłku również różni się w zależności od kwiatów, z których jest pobierany. Głównie bywa żółty i utrzymany w odcieniach tej barwy, ale może też być biały lub czarny
Zastosowanie:
Używany był jako suplement diety od setek lat. Nazywano go ambrozją bogów i fontanną młodości. Zawiera niemalże wszystkie niezbędne do rozwoju człowieka substancje.
Posiada właściwości przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze, antyoksydacyjne, przeciwzapalne, chemoprewencyjne i przeciwnowotworowe, przeciwko promieniowaniu, jak również właściwości ochronne dla wątroby.’
Zbiór: 2023 rok.
Spożywanie:
Najlepiej rozdrobnić w młynku do kawy lub blenderze.
Można również rozpuścić w wodze, mleku lub soku.
A celu zwiększania odporności zaleca się spożywanie ok 20 g. pyłku dziennie. Jedna łyżeczka do ok 5 g.
W ziarnach pszczelego pyłku kwiatowego, pochodzącego z różnych gatunków roślin, stwierdzono obecność ponad 280substancji. Do ich zasadniczych grup zalicza się białka i aminokwasy, lipidy i kwasy tłuszczowe, cukry, związki fenolowe, witaminy oraz biopierwiastki. Samych właściwości pyłku nie odkryto jeszcze wszystkich dlatego jest uważany za produkt, który potrafi działać w różnych schorzeniach i wciąż zaskakuje swoimi właściwościami.
Pyłek kwiatowy (pszczeli) – minerały:
Średnia zawartość (w 100 g):
- Fosfor: 515,0 mg
- Potas: 400,8 mg
- Wapń: 163,7 mg
- Magnez: 141,3 mg
- Sód: 65,3 mg
- Żelazo: 10,0 mg
- Mangan: 9,0 mg
- Cynk: 4,8 mg
- Miedź, kobalt, nikiel: 1,4 mg
Opinie
Na razie nie ma opinii o produkcie.